23 квітня 2020 р.

Світ шанує книгу



Книжковий світ – то особливий світ.

Він, як магніт, притягує до себе.
Коли читати вмієш з юних літ,
Для тебе книга – це безкрає небо.
О. Афонін

Скільки книг треба прочитати, щоб бути освіченим, мудрим, щоб пізнати навколишній світ розумом і серцем? Цього ніхто не знає, бо читати потрібно завжди.

Давайте і ми долучимося до святкування цієї події - візьмемо свою улюблену книжку і поринемо у дивовижний світ прекрасних знахідок і відкриттів!


Любов до книги починається з дитинства і продовжується протягом усього життєвого шляху. Ще давні єгиптяни казали, що «книги роблять людську душу благородною, а розум сильним». Минуло багато років із того часу, а це твердження залишається актуальним і донині.Сьогодні, 23 квітня, у 190 країнах світу 

 вшановують Всесвітній день книги і авторського права. У квітні 1995 року Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала свято, яке щорічно відзначають із 1996 року. Головна його мета – привернути увагу як державних органів, так і широкої публіки до книг як джерел отримання знань, засобів комунікації, які залишаються основою активної освіти й критичного мислення, незважаючи на стрімкий розвиток більш складних джерел інформації. Кожного року за ініціативою ЮНЕСКО обирається Всесвітня столиця книги. Книжковою столицею світу 2020 року стало місто в Малайзії Куала – Лумпур. Його було обрано через великий акцент на інклюзивній освіті, розвитку освіченого суспільства та доступному читанні для всіх верств населення. У цей день проводяться зустрічі з авторами, читання уривків із улюблених творів, акції на захист книги, фестивалі читання.


Немає коментарів:

Дописати коментар