2 травня 2021 р.

Велич Великодня

Світле Свято Великодня – найсвітліше, найбільш шановне християнське свято, що встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа. Це свято весняного пробудження природи та добрих справ.

Символами свята є усе, що символізує Вічне Життя, Оновлення та Світло: паска, крашанка, або писанка, світло пасхальної свічки. Сходження Благодатного вогню – диво, яке вже тисячі років поспіль відбувається в Храмі Гроба Господня. Одним із символів свята Воскресіння Христового здавна є пасхальне деревце, яке нагадує про райське Древо Життя, Пізнання Добра й Зла. Великдень – одне із шанованих свят , яке відзначають щороку в Світлу Неділю навесні. У цей день освячують паски, писанки і крашанки. Величні великодні дзвони в церквах голосять всьому світові про те, що до нас прийшло Воскресіння Ісуса Христа – найбільше з християнських свят, яке символізує собою перемогу над силами темряви, зла, торжество прощення і примирення. Удармо ж і ми у наш

воскресний дзвін. Хай голос його розбудить усі байдужі серця і перетворить їх у храм великої любові, щоб створив із нас один великий і сильний народ – одну українську  родину. Пропонуємо до вашої уваги Великодню виставку– вернісаж « Великдень іде – свято в душі несе». Шановні друзі, колеги, читачі! Вітаємо Вас із світлим і радісним святом – Великоднем. Бажаємо Вам щастя і радості, віри і благополуччя! Нехай чудесне свято Пасхи принесе любов та світло у вашу родину, щирість та добро у взаємини, а головне – здоров'я і мир. Нехай господня ласка вас зігріває . Христос Воскрес!

Немає коментарів:

Дописати коментар