9 березня 2021 р.

Шевченкові слова, як правда жива

Перші березневі дні  пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України.

Творчість Тараса Шевченка  давно стала найважливішим  і нетлінним складником українського народу. Рiдне слово  його було ознакою нацiонального вiдродження, утвердження украïнськоï нацiï, ïï надiєю на кращi часи та служiнню рiднiй Украïнi. Гортаючи сторінки творчості генія, ми усвідомлюємо, що Тарас Шевченко це більше, ніж митець. Ця людина давно стала символом, знаком, легендою. Його творчість - не просто поетичні рядки, а філософія, і мудрість. Напередодні  дня народження великого Кобзаря у бібліотеці  розгорнуто книжкову виставку - інсталяцію "Шевченкові слова, як правда жива", метою якої є привернути увагу користувачів до поетичного слова генія,
виховувати справжнiй патріотизм, який  включає любов до рiдноï мови. Нехай «Заповіт» Великого Кобзаря стане Заповітом для всіх нас: берегти мову, народні звичаї, пісні,з основною метою - пронести все це через віки. А вогонь його душі нехай запалить у наших серцях іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі свого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар