19 березня 2021 р.

Я долю вибрала собі сама…

 


Сьогодні відзначає день народження видатна поетеса сучасності, непересічна особистість, совість нації-Ліна Костенко. У сучасній світовій традиції  вона входить до переліку найвідоміших жінок сучасної України. Її творчість – невід’ємна частина історії України, національної культури.

Ліна Костенко пише чудові вірші. Дорослі і дуже глибокі. Ліна Костенко є видатною сучасною українською поетесою, своїм життям і творчістю вона засвідчує несхитну мужність, палку любов до України. Вона — одна з тих митців, хто не втратив людської гідності в часи переслідувань.  Щира й безкомпромісна Ліна Василівна , не дивлячись на свій вік, захоплює і дивує своїм вольовим характером. Ліна Костенко належить до тих поетів, які приходять у світ, щоб змінити його. Для багатьох її ім’я уособлює альтернативну, тобто справжню

Україну. Вона є тим міцним магнітом, що тримає український світ, знаковою постаттю своєї епохи. Прониклива, наділена пророчим даром, долаючи енергією слова морок доби, Ліна Костенко дарує своєю творчістю духовне просвітління. В нашій бібліотеці  до дня народження Л.Костенко організовано виставку-персоналію «Я долю вибрала собі сама…».
Ліну Костенко  по праву вважають генієм слова, а  біографія поетеси є прикладом для мільйонів українців та невичерпним джерелом мудрості.  Вислови поетеси надихають на зміни і змушують замислитися над вічними темами.

  Людям не те що позакладало вуха - людям позакладало душі.

  Нації вмирають не від інфаркту, спочатку в них відбирає мову.

І все на світі треба пережити, І кожен фініш - це, по суті, старт.

  Чужа душа - то, кажуть, темний ліс. А я кажу: не кожна, ой не кожна!

   Чужа душа - то тихе море сліз. Плювати в неї - гріх тяжкий, не можна.

  А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер.

   Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії.

  На ній відпрацьовані всі види випробувань.

 Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу ї й немає ціни.




Немає коментарів:

Дописати коментар