1 березня 2021 р.

З Міжнародним днем кота!


 У перший день весни відзначається Міжнародний день котів - найпопулярніших домашніх тварин у всьому світі. Хто має вдома кота чи кішку не може не погодитися, що з цими тваринами не буває сумно.

Зігмунд Фрейд говорив: "Час, проведений з кішкою, ніколи не витрачений дарма". Ці симпатичні, лагідні надзвичайно розумні тваринки міцно зайняли своє місце у житті людей. Фелінологи (дослідники котів) стверджують, що у світі сьогодні налічується 256 видів котів, які, безумовно, доповнюють затишок у всьому нашому житті. Без цих маленьких милих монстриків важко уявити своє життя. Ці пухнастики уміють радіти життю та ловити його найяскравіші миті. Цих чудових тваринок люблять і письменники.

Про котів написано багато, їм присвячують вірші. Муркотливі, пухнасті та чарівні нявчики - герої улюблених книжок. Котики – то любов. Ми у бібліотеці не могли стороною обійти це свято. Тож  вирішили: а чому б не підготувати добірку з найкращими художніми книгами про вусатих і хвостатих. Дорослі та маленькі котолюби, готові поринути у світ пригод зі своїми улюбленцями? Тоді до вашої «котячі книги», які представлені на ілюстрованій виставці «Про вусатих і хвостатих, сіро-буро-рудоватих». Цінуйте своїх «домашніх тигрів»,
бо як казав Віктор Гюго, Бог створив кішку для того, щоб у людини був тигр, якого можна погладити. Тож вітаємо усіх щасливих власників котів і кішечок зі святом їхніх улюбленців!



Немає коментарів:

Дописати коментар