8 грудня 2019 р.

На захист рідної землі

Щорічно 6 грудня в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні сили України»  відзначається День Збройних сил України. Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у кривавих війнах та конфліктах від Київської Русі і до нашого часу.
Свято Збройних Сил України – це данина пам’яті тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України.  Доблесть і честь солдатів і офіцерів – в цьому справжня сила будь-якої армії. Українські воїни виступають надійним гарантом суверенітету і цілісності держави. Для них служіння народу – найвища честь, покликання, обов’язок. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність - це важніше за все. В цей день всі громадяни країни висловлюють свою повагу українським солдатам та офіцерам, які на сході України  боронять мирне життя українців. Із нагоди свята в бібліотеці було

оформлено тематичну виставку «Ми щит і меч твій, Україно», присвячена мужнім захисникам Батьківщини.  З історією української зброї, війн та збройних конфліктів, становленням Збройних сил та  знайомлять користувачів книги, розміщені на виставці. Також представлена література висвітлювала досвід проведення антитерористичної операції, де українські захисники виявляють мужність, безстрашшя і стійкість у виконанні свого військового обов’язку, гарячу любов до своєї Вітчизни, вірність присязі, бойовим традиціям українського народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар