28 серпня 2024 р.

День пам'яті захисників України.

 

🇺🇦29 серпня - День пам'яті захисників України. У цей день вшановується пам'ять військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнюється їх героїзм, зміцнюється патріотичний дух нації. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році.


Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів.  Кожен загиблий на фронті - це неоціненна втрата для країни і для сім'ї військового. 📚 В знак вшанування героїв-патріотів

України та героїв-земляків, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни в бібліотеці оформлена книжкова виставка- пам’ять «Стали молитвою, сльозами, вічним болем…» . Пам'ятаємо, шануємо героїв, які віддали життя за Україну! Вічна і світла пам'ять! Герої не вмирають!




Немає коментарів:

Дописати коментар