28 серпня 2024 р.

День пам'яті захисників України.

 

🇺🇦29 серпня - День пам'яті захисників України. У цей день вшановується пам'ять військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнюється їх героїзм, зміцнюється патріотичний дух нації. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році.


Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів.  Кожен загиблий на фронті - це неоціненна втрата для країни і для сім'ї військового. 📚 В знак вшанування героїв-патріотів

України та героїв-земляків, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни в бібліотеці оформлена книжкова виставка- пам’ять «Стали молитвою, сльозами, вічним болем…» . Пам'ятаємо, шануємо героїв, які віддали життя за Україну! Вічна і світла пам'ять! Герої не вмирають!




22 серпня 2024 р.

Україно моя прекрасна, героїв і волі сторона

 

🇺🇦До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України у нашій книгозбірні  підготовлена книжкова виставка 💙💛 "Україно моя прекрасна, героїв і волі сторона».  📘 📙 📕 З книг, підібраних для виставки, користувачі дізнаються про історію виникнення свята, про історію прапора, про державні символи України, про становлення нашої незалежної держави від її початку і до сьогодення. Цей день нагадує нам нашу велику історію, здобутки та незламну волю до самостійності.

У цей день ми згадуємо тих, хто виборював впродовж багатьох століть наше право бути незалежною нацією і дякуємо тим, хто стоїть на захисті державності зараз. З 2022 року Україна героїчно боронить свою територію і незалежність від російських окупантів, і ця дата для кожного українця набуває особливого значення. Наш прапор майорить на території всієї України, навіть на її окупованій частині! Він надихає, об’єднує та згуртовує весь народ у боротьбі проти  російських
окупантів! Наш прапор для нас  не тільки символ державності, а ще символ сили, віри, та незламності! України ! Він майорить і в багатьох країнах світу, як символ підтримки та єдності з українським народом проти зла та несправедливості! Тому ми обов‘язково переможемо! 📖 Знайомтеся з виставкою! Відкривайте разом з нами для себе сучасну літературну Україну - яскраву, суперечливу та активну! Вітаємо усіх з Днем прапора України та Днем Незалежності України! Єднаймося! Віримо! Допомагаємо і наближаємо нашу Перемогу!


4 серпня 2024 р.

Нація читає!


До Дня Незалежності України доєднуємося до флешмобу #нація читає, який майже одразу підхопили сотні книголюбів з усієї країни.

Читаюча й думаюча нація – це сила! Книжки, як ми всі знаємо, – це не лише задоволення, але й розвиток та користь. Читання допомагає людині розслабитись та відпочити від повсякденних справ та клопотів, краще зрозуміти себе, розібратися у своїх думках та почуттях, змінити погляди на життя.

Кількість книгарень в Україні постійно зростає попри повномасштабне вторгнення. Причиною збільшення книгарень вважається зростання інтересу до книг, що не може не радувати. Книги сьогодні — це ліки, що рятують душі, допомагають людям пережити важкі часи та вселяють віру у краще майбутнє.

Доєднуємося до флешмобу та читаємо разом з нами!!!