22 квітня 2021 р.

Земля – наш спільний дім

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети.
Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем. Земля чекає на доброго, дбайливого господаря.Бережімо нашу Землю, адже вона все ще любить нас. Це доводять і квітучі гаї, і родючі ґрунти і зелені ліси, що дають нам можливість дихати і жити. Більше дізнатись про природу і охорону довкілля допоможуть книги, які представлені на ековиставці  "Земля – наш спільний дім».
Саме до Дня Землі  в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності. Працівники нашої бібліотеки теж долучились до акції «За чисте довкілля», прибравши територію навколо нашої книгозбірні.  Шануймо і цінуймо дари Матінки-землі! Нехай Земля квітує всюди –природу збережімо люди!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар