13 жовтня 2020 р.

Величне ім'я – Вітчизни захисник


14 жовтня в день Святої Покрови Пресвятої Богородиці одночасно з Днем українського козацтва наша держава святкує День захисника України. Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків і захисників рідної землі. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави.


Це прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, висловити вдячність героям сьогодення – українським солдатам, які боронять державу, вшанувати тих, хто поклав на Сході своє життя. «Величне ім'я – Вітчизни захисник» - таку назву має книжково-ілюстративна виставка в нашій бібліотеці, де представлена документальна та художня література про козацьку епоху та присвячена всім, хто відстоює незалежність і територіальну цілісність країни, боронить мирне життя українського народу. Відвідувачі можуть ознайомитися з книгами, які

дозволять зануритись у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби та воїнам-захисникам, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи  кордони від ворогів. Знати своє коріння, історію та традиції важливо прийдешнім поколінням, тому що саме молоді будувати майбутнє України. Чисельні представники нинішнього козацького руху стоять на захисті нашої землі. Нехай Покрова Пресвятої Богородиці захищає їх від ворожої навали.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар