6 вересня 2020 р.

День читання книг

6 вересня - День читання книг.📖📖📖📖

У цей день рекомендують просто сісти, розслабитись, взяти книгу і читати,читати, читати.....😊 Але книги потрібно читатати не лише сьогодні, а кожного дня!!! Адже читання має просто неймовірну кількість плюсів.

Читання може позбавити стресу, зробити щасливішим та навіть допомогти пережити певні життєві прблеми!👍👍👍

 


️Читання “вмикає” мозок❗❗❗

  Іспанські вчені довели, що читання стимулює наш мозок таким чином, ніби ви переживаєте прочитаний досвід у реальному житті. До прикладу, коли ми читаємо про корицю, то мозок думає ніби ви дійсно вдихаєте аромат цієї спеції.

  В той же час французькі науковці з’ясували, що після прочитання певних виконаних  дій (“Павло кинув м’яч”) тіло стимулює моторну кору, рухову частину мозку.


  ️ Література допомагає пізнати один одного❗❗❗

  Читання дає унікальну можливість повністю зануритись в думки та відчуття іншої людини. За даними вчених, це може покращити соціальні навики людини та робить її більш співчутливою до інших.

 “Якщо ви читаєте про генетику - ви дізнаєтесь щось про гени. Якщо ви читаєте художню літературу - ви вивчаєте людей, інших та самого себе”, - вважає професор-емерит когнітивної психології університету Торонто Кіт Оатлі.

 


️Книги - це каталізатор щастя❗❗❗

  Вчені довели, що пережитий життєвий досвід робить нас набагато щасливішими, ніж матеріальні речі. Нещодавні досліддення показують, що продукти, які створені для покращення життєвого досвіду, такі як книги, є суцільними “ракетами” щастя.

  В той же час дослідники Університету Північного Техасу з’ясували, що літні люди, які продовжують читати у зрілому віці, є більш задоволені своїм життям.

    ️Читання зменшує стрес❗❗❗


    Британські вчені з університету Сассексу довели, що читання заспокоює краще, ніж прослуховування музики, прогулянка чи чашка гарячого чаю. Для того, аби зменшити стрес на 68% достатньо лише шести хвилин зосередженого читання. За це час скорочується серцебиття та полегшується м’язова напруга.

  ️Книги тренують мозок❗❗❗

  Регулярне читання захищає від погіршення когнітивних здатностей (пам’ять, логіка, уява) у старості. За даними дослідження медичного університету Раша, люди, які люблять читати, в 2,5 рази менше хворіють на недугу Альцгеймера.

  Також вчені університету Еморі з’ясували, що читання гостросюжетних книг активує ту частину мозку, яка відповідає за мову та баланс.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар