31 травня 2020 р.

ЗНАЙ СВОЇ ПРАВА, ДИТИНО!



У перший літній день в Україні🇺🇦, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Діти 👩👩👧👧– наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Дуже хочеться, щоб діти в усьому світі щохвилини, щодня були радісними🙂 та щасливими. Адже дитинство – це пора сподівань та здійснення мрій.

👇ІСТОРІЯ СВЯТА
▪️ День захисту дітей офіційно був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Саме тоді у Парижі відбулася спеціальна сесія Міжнародної демократичної федерації жінок, на якій і було ухвалено рішення заснувати міжнародний День захисту дітей. Це було зумовлено тим, що після Другої світової
війни, багато неповнолітніх по всьому світу залишилися сиротами, без даху над головою, їжі та інших засобів для існування. Уперше День захисту дітей відзначався у 1950 році в 51 країні світу. У 1989 році ООН представила Конвенцію з прав дитини. Конвенція про права дитини (КПД) отримала найбільш широке міжнародне визнання серед усіх документів з прав людини, її ратифікували всі країни світу, за виключенням двох.

▪️Конвенція поєднує в одному документі весь спектр прав людини, що мають відношення до дітей — громадянських, політичних, економічних, соціальних і культурних прав. Конвенція була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року і набрала чинності у вересні 1990 року.
▪️Детальніше з Конвенцією про права дитини можна ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_021 В Україні🇺🇦 День захисту дітей відзначається згідно з Указом Президента від 30 травня 1998 року.
Закликаємо всіх зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце️, об'єднувати зусилля заради майбутнього, щоб маленькі громадяни виросли гідними людьми й стали гордістю країни. Бажаємо нашим дітям міцного здоров’я, добра, радості, щасливого дитинства, сяючих посмішок та пропонуємо для перегляду відеопрезентацію "Знай свої права, дитино!", підготовлену Волинською бібліотекою для дітей за цим посиланням https://www.facebook.com/252134348257489/videos/2523113148003384/




Немає коментарів:

Дописати коментар