31 січня 2020 р.

Країна сонячного добра


30 січня 2020 року виповнюється 90 років патріарху української дитячої літератури Всеволоду Нестайку. Все́волод Зінов́ійович Неста́йко — письменник, класик сучасної української дитячої літератури Для його творів характерна людяність, доброта і світлий погляд на життя, а також надзвичайне почуття гумору, яке з дитинства впливає на ваше власне і потім не полишає вас усе життя. Перші оповідання для дітей В. Нестайко почав друкувати ще в 1954 році. За свій 55-літній шлях у дитячій літературі письменник написав близько тридцяти книжок – повістей, романів, збірок оповідань, які видавалися 136 разів двадцятьма мовами, накладом понад 2 млн. примірників.
Книжки В. Нестайка є улюбленими для багатьох поколінь українських читачів. Його твори внесено до шкільних програм, а п'єси успішно ставляться в дитячих театрах різних міст України. Всеволод Нестайко найславніший український казкар. Вже багато років його книги лідирують серед запитів читачів у нашій бібліотеці. Важко сказати, що робить твори Нестайка геніальними. Мабуть, щось магічне живе на сторінках його творів, і притягує до себе читачів. Своїми веселими, дотепними, мудрими казками й повістями Нестайко радує, веселить і повчає. Про життя і творчість письменника яскраво говорять його книги – добрі, світлі й щирі, які представлені на нашій  виставці «Країна сонячного добра».
 Хто з нас не пам’ятає веселі пригоди Яви та Павлуші з книги «Тореадори з Васюківки», чи сумлінних учнів Колька Колючку та Косю Вуханя з «Дивовижних пригод у лісовій школі»? Бібліотечна викладка, створена з книг дитячого автора, помандрувала до читачів бібліотеки, а це і є найкращим подарунком, в пошану справжньому дитячому письменнику всіх часів. Пам’ять про цього великого майстра слова житиме разом з його творами, які даруватимуть
радість новим і новим поколінням українців. Тож запрошуємо до бібліотеки і тих, хто за допомогою книги хоче знову, хоча б на декілька годин, поринути у дитинство, і тих, хто бажає прищепити своїй дитині любов до читання, тому що саме після таких книжок ця любов залишається на все життя!


Немає коментарів:

Дописати коментар