6 січня 2020 р.

Радість нині у кожній родині – ми святкуєм Різдво в Україні


Зима приносить нам низку чарівних свят: день Святого Миколая, Новий рік, Різдво Христове, Старий Новий рік, Водохреща. Найбільш широко і урочисто, як і інші народи світу, відзначають українці християнське свято народження Ісуса Христа, яке святкується 7 січня.

У зимовому циклі свят найбільше обрядових дійств, якими намагалися забезпечити здоров’я, щастя і достаток.  У цей період українці колядували та щедрували – співали ритуальних пісень-побажань господарям осель та їхнім домочадцям. З нетерпінням, надіями та сподіваннями чекають на новорічно-різдвяні свята і дорослі і малі. Адже це, мабуть, найчарівніший
час року, коли люди поринають в атмосферу дива і дарують собі та своїм близьким незабутню казку.  Народні свята новорічно-різдвяного циклу дуже колоритні, цікаві своєю самобутністю і чарівністю, глибиною народної філософії, дивовижною красою і духовністю української нації. Вони несуть у наші оселі та серця добро, любов, оновлення, злагоду та щирість радісних побажань.
Тож, щоб відчути атмосферу свята, завітайте до нашої книгозбірні, бо це чудова можливість познайомитися з традиціями зимових свят: Нового року, Різдва Христового, Свята Меланки, Стрітення  та ін.  У нас  ви зможете поповнити скарбничку традицій святкування цікавими ідеями і знайти щось нове.  А ще ознайомитись з книжковою виставко-інсталяцією  " Радість нині у кожній родині – ми святкуєм Різдво в Україні". Тут ви знайдете цікаві книги про звичаї та традиції українського народу в зимові свята. Магія новорічних свят дарує нашим читачам подорожі до казкового світу пригод та розваг. Давні різдвяні традиції відроджуються сьогодні. У
багатьох місцевостях України, у багатьох родинах урочисто відзначається Різдво, відбуваються колядування і щедрування. Тож хай різдвяні свята проходять в українських домівках весело і з любов’ю.

Зоря Вифлеємська яскравіша сонця,
Загляне сьогодні у кожне віконце,
Покличе усіх до святої вечері,
Колядка весела вже стукає в двері,
Звіщає повсюди добру новину,
У кожну оселю,в кожну родину,
Христос народився — радіємо щиро,
Благослови Господи Україну миром.





Немає коментарів:

Дописати коментар