1 березня 2017 р.

В країні Мурляндії

Перший день весни – це ще й Міжнародний день котів. Мало знайдеться в світі людей, байдужих до цих милих, грайливих, ласкавих і дуже розумних домашніх тварин. Любов до них виявилася настільки сильною, що для пухнастих улюбленців навіть окреме свято вигадали — Всесвітній день котів. В Україні кіт завжди був повноправним господарем-мисливцем у хліві, помічником селянина. Милі пухнасті муркотики створюють неповторний затишок у нашій оселі. Для нього завжди знаходився і теплий куток у хаті, і кухоль молока. Із усіх свійських тварин лише кіт має найбільшу свободу дій. Іде і приходить куди і коли захоче, живе за власним розрахунком.
Коти давно дружать з людьми, але ніколи не втрачають своєї незалежності. Ці тварини не утворюють зграї і ватажка над собою не визнають. Котом ніколи не лякали маленьких дітей. Навпаки, скільки казок, віршів та колисанок складено про котика! „Котик і півник”, „Пан Коцький”, „Кіт у чоботях” – ось лише деякі з улюблених казок відомих нам з
раннього дитинства. З любов’ю до пухнастих і лисих, довгохвостих та висловухих, чорних, білих, смугастих і плямистих чотирилапих ми підготували добірку з дитячо-котячих книжок «В країні Мурляндії». Всі шанувальники читання і котиків  зможуть ознайомитися з  художніми  творами про чотирилапих нявчиків. Адже весни та котів багато не буває! А дитячі бібліотекарі так само «мімішні», як і брати наші менші. Всіх котів, а також їх господарів вітаємо з цим чудовим святом та запрошуємо до нашої бібліотеки, де можна вибрати літературного кота за своїм уподобанням. Н-я-в!                                              
                             


Немає коментарів:

Дописати коментар