16 лютого 2017 р.

Диво калинове, рідна наша мова


  21 лютого, по всьому світу відзначається День рідної мови. У світі налічується близько трьох тисяч мов. Мова - це найважливіший засіб людського спілкування і кожен народ по-своєму у ній неповторний. Український народ творив свою мову впродовж віків, заносячи до мовної скарбниці добірний нектар слова, а слово - найвірніший посланець з минулого в сьогодення і з сьогодення у прийдешнє. Рідна мово! Запашна, співуча, гнучка, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів, ти встала з колін, як і піднялася наша Україна.
Усім світом вона визнана за одну з найзвучніших мов. Тому ти така мелодійна і неповторна, бо увібрала в себе гомін полів, лісів і морів нашої України. У нашій бібліотеці для користувачів була влаштована викладка літератури «Диво калинове, рідна наша мова». Тут  читачі знайдуть книги з історії рідної мови,
сучасні словники та енциклопедії, посібники а також поетичні твори про рідну мову. У святковий День рідної мови щиро побажаємо всім нам любити та берегти свою рідну українську мову. Нехай зерна любові до рідної мови проростуть у серці кожної людини і заколосяться плідною нивою. Бо Слово живе, воно зародилося з Любові, воно сильне, бо зросло на Вірі, Слово віще, бо несе під серцем Надію, як дитя. Слово чесне, бо освячене Правдою. Слово заповітне, бо покликане здобути Волю. Із Слова починається людина, із Мови починається мій Рід.

Немає коментарів:

Дописати коментар