29 січня 2024 р.

Пам'ятаємо подвиг Героїв Крут

        29 січня 2024 в Україні відзначається 106-а  річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.


Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави та зупинили нападника. Бій під Крутами - трагічна і важлива подія в історії нашої країни, яка нагадує про боротьбу за незалежність України. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної

Республіки суб’єктом міжнародних відносин. Щоб розповісти новому поколінню українців про цю важливу дату в історії нашої країни, показати героїзм і стійкість українських воїнів ми організували книжкову викладку «Пам’ятаємо про Крути». Адже юнаки, які пожертвували своїм життям заради України, стали легендою для наступних поколінь борців за незалежність. Вони, герої Крут, були першими кіборгами у нашій історії. І в нашій пам’яті вони назавжди залишаться вічно молодими героям. Бій під Крутами став боєм за майбутнє України.


Немає коментарів:

Дописати коментар