20 листопада 2020 р.

Україна: незалежність, гідність, свобода

 

 Гніву голос чути близько – нас іде мільйон.

Ні майдани не умістять нас, а ні стадіон –

Не фанати йдуть, а вільні браття-козаки,

Що зрадливим і брехливим не дадуть руки…

 День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада - у день початку подій , які стали для України історичними: Помаранчевої революції 2004 року та Революціїї Гідності 2013 року - лютий 2014,які стали символом Свободи і Гідності українського народу.  В історії України було багато трагічних періодів та подій. В наш час в історію увійшла ще одна подія – майдан, який змінив нашу державу та наш народ і наше життя. Події листопада 2013 – лютого 2014 років вийшли за межі логіки.

Там, на Майдані, відродилася українська нація.  Українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи Сотні. Гімн набув нового звучання, а кольори національного стягу, ніколи не були такими символічними, як на тлі невинної крові героїв Небесної В цей день ми вшановуємо патріотизм і мужність громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її Європейського вибору. Для бажаючих отримати об'єктивну інформацію, про доленосні події в Україні на початку ХХІ століття, в бібліотеці оформлена тематична виставка – пам'ять "Україна: незалежність, гідність, свобода"
на сторінках якої і відтворення історичних подій зими 2013-2014 років , і імен героїв « Небесної Сотні». Книги представлені на виставці , покликані якнайповніше висвітлити , осягнути , осмислити, дати історичну та політичну оцінки тих революційних днів. День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України.  21 листопада це день і смутку, і радощів. І ми завжди пам’ятатимемо Героїв Небесної сотні, героїв-добровольців, які прямо з Майдану йшли на фронт і віддавали життя заради України і її свободи, ставши справжнім взірцем для наступних поколінь. Герої не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар