6 вересня 2019 р.

День читання книг





Доброго дня, любі читачі! Ось і перша осіння п'ятниця – 6 вересня.
Сьогодні світова спільнота відзначає два не пов'язаних, але чимось схожих свята – День читання книжок.
 Книжковий день запрошує усіх взяти улюблену книгу і провести з нею день читання. Не тримайте це в собі. Поділіться досвідом! Прочитайте вголос дітям або дорослим. Читання покращує пам'ять і концентрацію, а також знижує стрес. Літні дорослі люди, які витрачають час на читання, демонструють кращу пам’ять і ведуть більш активне життя. Книги також є недорогими
розвагами, освітою та приємно проведеним часом. Головна мета - заохочувати до читання. Використовуйте можливість насолодитися часом, щоб розслабитися і читати, це добре для душі та розуму.
Перше відзначення "Дня читання книг" було наприкінці першого десятиліття 2000-х років і майже напевно, це було ідеєю бібліотекаря, ймовірно, того, хто спонукав молодь до читання книг. В цей день не обов'язково читати всю книгу; цей день надихає людей читати розділи книжки, які їм особливо подобаються, читати з дітьми, пожертвувати книгу дитячій, шкільній бібліотеці або провести книжкову читальну вечірку. Як відзначити День читання книг:
Ось кілька способів, щоб відсвяткувати книжковий день. Перегляньте улюблену
книгу та прочитайте її знову. Об'єднайтеся з знайомими, які також люблять читати в місцевий книжковий клуб. Запросіть усіх учасників книжкового клубу та поговоріть про книги, насолоджуючись стравами, на які надихнули ваші улюблені книги. Дізнайтеся більше про життя і роботу свого улюбленого автора. Відвідайте вашу місцеву бібліотеку і станьте її читачем. Підтримуйте свою місцеву бібліотеку або будь-які читальні ініціативи, які існують у вашому районі за допомогою волонтерства або благодійності.
8 причин, чому варто читати книги кожен день:
У книгах закладена мудрість –
Писали ж бо їх віками.
То ж гімн наш сьогодні – книгам
І людям, які їх читають.
Із книгою і словом порідніться.
Хай книга буде ваш насущний хліб!
Тож зачерпніть із неї і напийтесь
Снаги, що в серці залишає слід.
Вона прекрасно вміє віщувати,
Життя відкриє обриси нові,
І спрагу мозку може вгамувати,
Немов ріллю краплини дощові.
В піснях Шевченка, Пушкіна, Шекспіра
Пізнайте світ поезії й добра!
Бажаю я, щоб щиро ви повірили
В могутню силу слова і пера.
Якщо забракне серцю таємниць,
Захочеш доторкнутися святого,-

Немає коментарів:

Дописати коментар