30 квітня 2019 р.

Великодня радість землю обіймає

                                                                                       

                                                          Дзвонять дзвони Великодні!
                                                          Божа Пасха вже сьогодні.
                                                          Лине пісня із небес:
                                                          Радість всім, Христос Воскрес!
                                                          Рік у рік любов Господня
                                                          Творить свято Великодня.
                                                          Маленькі ангели несуть  дари  з   небес:
                                                          Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 Великдень – Світле Христове Воскресіння. Ця головна подія в духовному житті християн отримала назву Свята свят, царя днів.
Чому Великдень – це великий день за народними уявленнями? Давні легенди кажуть, що того дня, коли Ісус Христос народився, день був такий довгий і ясний, що дорівнював сімом сучасним дням. Великоднє свято пов’язане із воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою. Христос вчить нас воскрешати себе мудрістю і терпимістю. Довгоочікуваний день Воскресіння Христового є для нас невичерпним джерелом життя і радості. Ця радість переповнює небо, землю, глибинні стихії, а також наші серця. Український народ, споконвіку шанобливо з безмірною
любов’ю готується до приходу весни, наповнюючи час Великого Посту та Пасхальний період особливою турботою про оновлення власної душі, а також окрасу родинної оселі, предметів побуту, святкового столу, різноманітних атрибутів, що супроводять і підкреслюють значущість Великодня. Українці, відроджують та свято бережуть свої національні традиції, уявлення про весняне пробудження, про
невмирущість вічно живого духу нашого народу. Щоб згадати  повязані з Великоднем народні й сімейні звичаї пропонуємо до перегляду великодню виставку-експозицію «Христос Воскрес! Усе радіє! Сміється сонечко з небес!», де представлені книжкові та періодичні видання свято Воскресіння Христового! 
Шановні користувачі та гості нашої бібліотеки! Вітаємо Вас із Великодніми святами. Бажаємо Вам миру, любові, достатку і смачної паски! 




Немає коментарів:

Дописати коментар