4 квітня 2018 р.

Диво, створене людиною




Книга – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе.
В.О. Сухомлинський
На початку квітня діти і дорослі всього світу святкують день народження дитячої книги. Міжнародний день дитячої книги людство відзначає2 квітня в день народження всесвітньо відомого письменника і казкаря Ганса Крістіана Андерсена.  Це свято з’явилося за ініціативи видатної діячки світової літератури для дітей Елли Лепман  організатора Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY).  Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої літератури у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь.З моменту появи на світ людина починає вчитися.
Вона вчиться ходити, говорити, пізнає навколишній світ. Її вчать сонячний промінь і метелик, який сів на квітку, кумедна картинка і добра пісня, весела гра і улюблена книга. Дитячі книги вбирають у себе цілий світ, особливий, чарівний; усе цікаве рано чи пізно в них потрапляє. Їх нескінченне строкате різноманіття буде радувати все нові й нові покоління дітлахів, адже це Книги живуть вічно. Це безперечний факт для тих, хто любить читати, відкриваючи кожен день щось нове, збагачуючи свій інтелект яскравими барвами, новими ідеями і прописними істинами. До свята в бібліотеці оформлено книжкову виставку- вернісаж «Кидай
мишку -  бери книжку». Юних відвідувачів чекають книжкові новинки на різноманітні смаки. Тут можна знайти цікаві літературні твори для читання в спеку і в дощову погоду та захоплююче чтиво для книжкового безсоння. Розділи виставки «Читання в спеку»,
«Читання в дощову погоду» та «Книжкове безсоння», оздоблені 3D-аплікаціями з паперу та різними аксесуарами, наочно доводять – дощ, спека або поганий настрій – це не привід сумувати, а лише привід завітати в бібліотеку. А завітавши – поринути з головою у світ пригод, романтики, фантазії, що оживає на сторінках книжок.
І як би скептично ми не
ставилися до результатів досліджень британських учених, варто взяти до уваги, що на їхню думку читання має таку ж користь для здоров'я, як і спорт. Виявляється, коли ми читаємо, розвивається наш інтелект і покращується фізичний та психічний стан. Науковці стверджують, що лише 6 хвилин читання на день значно знижують рівень стресу, а людський мозок стимулює ті почуття, які відчувають і проживають герої книг. До речі, цього не можна сказати про перегляд телевізора і комп’ютерні ігри. А ще ми радимо своїм читачам: «Насолоджуйтесь читанням – воно вам пасує». Тож завітайте в нашу книгозбірню та покращіть своє здоров’я і настрій! Читайте!





Немає коментарів:

Дописати коментар