27 серпня 2016 р.

Апостол духу, Каменяр - Іван Франко


                   
  27 серпня виповнюється 160 років від дня народження та 100 років від дня смерті величного українського письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча Івана Яковича Франка. Він щиро любив рідну землю. Україна, її природа та люди живуть у його віршах, оповіданнях, повістях. Найулюбленіші для поета кар­тини весняного пробудження, коли тане сніг, скресає лід на річках, зацвітають перші квіти. І ми розуміємо, що це не просто картини природи, а й відтворення ду­шевного стану людини, яку не зламали тяжкі життєві обставини, що мужньо вистояла в боротьбі.                                                   


З  творчістю великого  Каменяра в нашій бібліотеці знайомить викладка літератури «Пророк у своїй Вітчизні». Для читачів молодшого віку ми провели бесіду «Іван Франко – дітям», адже в літературній спадщині Івана Франка помітне місце посідають твори для дітей.              

Наші маленькі читайлики  залюбки знайомляться з творчістю письменника. Саме для них, найменших, Каменяр написав чимало оповідань та казок. Адже в казковій одежі можна краще донести до дитячої уяви велику правду людського буття, розбудити в малечі уяву та цікавість до явищ природи, навчити ненавидіти зло й несправедливість, сміятись і думати. Хочемо побажати юним читачам цікавого знайомства  з творчістю Івана Франка.



Немає коментарів:

Дописати коментар