7 березня 2019 р.

Книгоманія повертається



 РОЗШУКУЮТЬСЯ КНИГОМАНИ-СУПЕРЧИТАЧІ В УСІХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ! 1 лютого стартував 15 Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» для учнів 7 класів. «Основна ідея «Книгоманії» – популяризація читання. Цей конкурс дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим  талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню.
"Учасники і переможці конкурсу мають можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх літературних уподобаннях та подискутувати про улюблені книжки. І найголовніше – ми хочемо, щоб кожна прочитана книжка стала для дитини захопливою подорожжю у цікавий та новий світ», – повідомляють організатори Конкурсу. «Проведення конкурсу дало можливість громадськості повернутися обличчям до проблеми читання сучасних дітей та підлітків, а юним користувачам бібліотек – перечитати свої улюблені твори та познайомитися з новими найкращими зразками української та
світової літератури для дітей, проявити  знання рідної мови та вміння вдумливо читати, сприяло розвитку пам’яті та формуванню навичок самостійної роботи з книгою», – поділилась враженнями від конкурсу Таїсія Манжула, директорка Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей. Упродовж 3-х місяців учасники читатимуть книжки, розповідатимуть про них, змагаючись з іншими книгоманами і, врешті, здобудуть титул «Суперчитач України». Винагородою за перемогу стане поїздка до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія-2019», який відбудеться 17-19 травня.

Конкурс проводиться у три етапи:
Перший етап (відбірковий) триває до 15 березня
Другий етап триває до 12 квітня
Третій етап триває до 26 квітня  
У кожному місті – обласному центрі та області журі обере Суперчитача України.  .
На Суперчитачів чекає урочиста Церемонія нагородження, зустрічі з улюбленими авторами та ровесниками-книгоманами, знайомство з історією та культурою Львова – Міста літератури ЮНЕСКО, цікаві пригоди на Дитячому форумі та Фестивалі дитячого читання “Книгоманія”. Також для переможців другого етапу Генеральний партнер Конкурсу ПАТ “КРЕДОБАНК” підготував спеціальний конкурс “Читаємо з Kredobank”, переможець якого отримає приз – подорож до Варшави!
Вперше для учасників Конкурсу та всіх небайдужих до дитячої літератури та промоції дитячого читання у фейсбуці створено окрему відкриту спільноту – Таємне товариство Книгоманів. Долучитися до групи можна за посиланням: bit.ly/knyhomania_2019. У цій спільності буде розміщено  інформацію про перебіг Книгоманії-2019, цікаві та корисні факти про читання, книжки та авторів, а також відбудуться різноманітні конкурси та голосування.

Довідка:
Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться з 2005 року. Всього у Конкурсі за роки проведення взяло участь понад 1 мільйон школярів з усіх областей України. Конкурс відбувся у 376 районах, 141 місті, понад 8600 школах та у 880 дитячих і сільських бібліотеках. Загалом на Фестивалі “Книгоманія” у Львові побував 791 переможець з усіх областей України.
Ознайомитися з детальним умовами конкурсу можна на сайті
bit.ly/info_knygomaniya2019
Отже, якщо ви учні 7-го класу і хочете взяти участь в Книгоманії – гайда до найближчої бібліотеки! Ми чекаємо на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар